top of page

Chrupiący groch

Składniki:

  • 200 g grochu w połówkach 

  • 4 łyżki oliwy 

  • 1/2-1 łyżeczki soli morskiej 

  • 1 łyżeczka ostrej papryki 

  • 1/2 łyżeczki kuminu

  • 1/4 łyżeczki chilli

be-strąk_wix_layout_PRZEPISY_postacie_GR

Przygotowanie:

  1. Groch namocz w wodzie na 4 godziny. 

  2. Po tym czasie odsącz i dobrze osusz. 

  3. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, ustaw dość wysoką temperaturę i wsyp groch, dodaj przyprawy, wszystko dobrze wymieszaj. 

  4. Groch podsmażaj przez 10-12 minut często mieszając, aż będzie złoty i chrupiący. 

  5. Przesyp do miseczki i zjadaj jeszcze ciepły. Świetny na przekąskę ze szklanką jasnego piwa ;)

Przepis pochodzi z bloga Every Last Bite

bottom of page