© 2019 by be strąk™ created with saikostudio™

  • Biały Instagram Ikona

Ta strona to mieszanka wiedzy i emocji.

Wiedza o prawidłowym odżywianiu, żywności, środowisku, oparta jest na badaniach naukowych. 

Emocje pochodzą z miłości do jedzenia i nieustającego podziwu dla roślin. 

A strączkowe? Myślę, że zasługują na miano superbohaterów dzisiejszego świata. 

 

Nazywam się Agata Szczebyło i jestem edukatorką żywieniową. 

Jestem absolwentką i doktorantką Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji warszawskiej SGGW.

Interesuję się zrównoważoną konsumpcją żywności (sustainable diet), czyli takiej która ma na względzie zdrowie ludzi, środowisko naturalne i losy przyszłych pokoleń. 

Od 2012 roku opracowuję i realizuje autorskie warsztaty, a także szkolenia z zakresu edukacji żywieniowej. W ramach współpracy ze Stowarzyszeniem DIETANOVA prowadziłam zajęcia z kilkoma tysiącami dzieci i młodzieży w przedszkolach, szkołach, świetlicach środowiskowych; mam także doświadczenie w pracy z seniorami.

Od lat współpracuję z Federacją Polskich Banków Żywności jako edukatorka żywieniowa i kulinarna.