Dzień dobry,
nazywam się Agata Szczebyło i chciałabym, żeby ludzie jedli więcej nasion roślin strączkowych, bo ekipa Be Strąk to superbohaterowie dzisiejszego świata!
Jestem edukatorką żywieniową. Przeprowadziłam setki zajęć i warsztatów z zakresu edukacji żywieniowej (zwykle połączoną z gotowaniem) dla dzieci w wieku szkolnym i przedszkolnym, młodzieży, osób dorosłych i seniorów (w tym dla różnych osób pobierających pomoc żywnościową).
Największy nacisk kładę na zwiększenie spożycia nasion roślin strączkowych i roślin oraz zmniejszenie spożycia mięsa.
Z wykształcenia jestem żywieniowcem, doktorem nauk rolniczych
w dyscyplinie technologia żywności i żywienia (doktorat robiłam w latach 2017-2022 w Instytucie Nauk o Żywieniu Człowieka SGGW w Warszawie).
Moje publikacje naukowe znajdziesz tutaj.
Co mogę dla Ciebie zrobić?
-
przeprowadzić warsztaty kulinarno-edukacyjne dla dorosłych lub dzieci - o nasionach roślin strączkowych i diecie dobrej dla zdrowia i planety,
-
przeprowadzić szkolenie dla grupy dorosłych w Twojej firmie -
o tym dlaczego i jak jeść więcej strączkowych i zmieniać dietę
na bardziej roślinną, -
skonsultować merytorycznie żywieniowy temat,
-
stworzyć bardziej roślinne menu dla stołówki, baru czy restauracji.
Moje najważniejsze współprace to organizacje pozarządowe:
-
Radomski Bank Żywności
ale też:
Każdy pomysł na współpracę jest wart uwagi i z przyjemnością go poznam!
Napisz mail agata@bestrak.pl lub odezwij się
na social mediach Facebook, Instagram.